Inclassificables

ESPECTACLES DE BATTLE DANCE

La lluita de carrer en forma de ball

Un concert amb ballarins: així defineix la carismàtica companyia catalana de hip hop Brodas Bros el seu nou espectacle, Concierto Concepto, en què la dansa i la música expressen l’energia, la tècnica i el positivisme de la companyia. Tot recorda un concert, des de l’estètica, la composició coreogràfica i la posada en escena, i d’aquí el títol de l’espectacle: el concepte és el que el fa diferent.

Dos germans, dues germanes i dos b-boys (breakers) amb acrobàcies impossibles compten amb l’ajut de dos músics polivalents: un flautista saxofonista especialitzat en beatbox i un percussionista, a més de tres músics virtuals, un MC, un baixista i un Dj, combinant música virtual i en directe a la vegada. Un ampli ventall de músiques, com el funk dels anys 70, hip hop, electrònica, dubstep o soul, seran la base de l’espectacle.

La companyia Brodas Bros es crea l’any 2006 quan els germans Pol i Lluc Fruitós, després de nombroses actuacions i workshops, decideixen donar un nom a tota la feina que ells dirigeixen. Des dels seus inicis les germanes Clara i Berta Pons s’integren en aquesta companyia catalana de dansa i cultura urbana representant la part femenina del hip hop. Tot i la seva joventut ja han actuat arreu del món amb els cinc espectacles de la seva trajectòria. El darrer espectacle, amb títol homònim del nom de la companyia Brodas Bos, el van veure més de 25.000 espectadors a Barcelona.